Hozzávalók 4-6 személyre:
- 4 dl tej
- 4 dl víz
- 125 g zabpehely (pont egy 2.5 dl-es bögrényi)
- 50 dkg sült sütőtök
- 1 mk mézeskalácsfűszer
- 1 nagy alma
- dió
- méz
- A tököt előre megsütjük, vagy inkább felhasználjuk, ami megmaradt :)
- A tejet és a vizet felforraljuk, a sütőtök belsejét kikaparjuk és villával összenyomkodjuk, az almát megpucoljuk és lereszeljük.
- Mikor felforrt a tejes keverék, hozzáadjuk a zabpelyhet és a sütőtököt.
- Mézeskalácsfűszerrel ízesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát.
- Akkor van kész, amikor a zabpehely már teljesen megpuhult, a kása besűrűsödött.
- Pirított dióval és mézzel a tetején tálaljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Nagyszerű és egészséges reggeli!
- A recept ötletét ez a recept adta, de az arányokat és az összetevőket is módosítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése