- 1 kacsamell bőr és csont nélkül (25-30 dkg)
- 30 dkg birsalma (2 közepes birsalma, tisztítva)
- 18 dkg vöröshagyma (2 nagy fej, tisztítva)
- 2 csapott kk cukor
- 1 kis csokor friss kakukkfű
- 3 ek balzsamecet
- szegfűbors
- só
- bors
- fél gránátalma
- 15 dkg gersli
- olívaolaj
- A kacsamellet előkészítjük: eltávolítjuk a bőrt, a húst levágjuk a csontról, majd vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk őrölt szegfűborssal.
- A gerslit átöblítjük, majd bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
- A gránátalma magjait kinyerjük a héj és a fehér hártyák közül. (Szerintem elég egy fél gránátalma.)
- A hagymát apró kockákra vágjuk, a birsalmát pedig vékony hasábokra.
- Kevés olívaolajon a hagymát a cukorral és pici sóval karamellizáljuk. Amikor aranyszínű, hozzáadjuk a birsalmát, a csokorba kötött kakukkfüvet, a balzsamecetet, kevés vizet öntünk alá, majd addig pároljuk lefedve, amíg a birsalma megpuhul. Ha elkészült a birsalmás hagyma, félretesszük egy másik edénybe és eltávolítjuk a kakukkfüvet.
- A serpenyőben pici olívaolajon megpirítjuk a kacsamellcsíkokat, közben sózzuk, borsozzuk. (Én most húslevesben előfőzött kacsamellet csíkoztam fel és azt fűszereztem, majd kipirítottam.)
- Ha a kacsa elkészült, hozzáadjuk a gerslit és a birsalmás hagymát, majd jól összeforgatjuk, átmelegítjük. Még fűszerezhetjük is.
- Tálalásnál megszórjuk gránátalma magokkal.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Igazán különleges és nagyon ízletes fogás.
- A receptet itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése