Hozzávalók:
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg rozsliszt
- 12 dkg barna cukor
- 1 tojás
- 5 dkg margarin
- 1.5 dl méz
- 2 cl rum
- 1 kk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szódabikarbóna
- dió, mogyoró
- A mézet és a margarint felolvasszuk, majd hagyjuk hűlni.
- A száraz hozzávalókat (a dió kivételével) összekeverjük. Amikor a mézes keverék lehűlt, hozzáadjuk a tojást és a rumot, összekeverjük, majd a 2 keveréket jól összedolgozzuk egymással.
- Este állítsuk össze, reggel formázzuk, díszítsük a tetejét dióval és sütőpapírozott tepsiben süssük meg.
- Ezt a receptet egy régi
szakácskönyvből ajánlották nekem azzal a megjegyzéssel, hogy akkor lesz
igazán finom, ha a fehér liszt egy részét rozsliszttel helyettesítsem. Azonnal szimpatikus lett, amikor a vicces címét megláttam. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése