Malac pogácsa
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 25 dkg túró
- 2 kiskanál só
- 1 tasak szárított élesztő
- A tetejére:
- 1 tojás
- egész fekete bors vagy napraforgómag
- lenmag
Elkészítés:
- A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a
hűtőben pihentetjük.
- Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. Egy pohárral köröket szaggatunk.
- A köröket ovális alakúra húzzuk szét, egyik végén bevágunk, a kialakult 2 keskenyebb részt lehajtjuk, ebből lesznek a fülek.
- Az orrot a másik oldalon alakítjuk ki.
- Amikor elkészült, lekenjük pici sóval ízestett felvert tojással.
- Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak, az orrát lenmaggal díszítjük.
- A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 200-220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése