Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- 250 g darált mandula
- 150 g porcukor
- 1 kk őrölt fahéj
- a mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 100 g porcukor
- Az egyik tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 150 g porcukrot.
- Amikor kész a hab, hozzáadjuk a 250 g darált mandulát és 1 púpozott kiskanál őrölt fahéjat.
- Jól összedolgozzuk, ezzel el is készült a tésztánk.
- Felverjük a másik tojásfehérjét is, a végén hozzáadunk 100 g porcukrot.
- A tésztát 5 mm vastagságúra nyújtjuk, csillag alakú kiszúróformákkal kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe vagy szilikon lapra sorakoztatjuk őket, majd egy kenőecsettel felvisszük a csillagok tetejére a habot.
- 150 fokra előmelegített sütőben kb 10-13 percig sütjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Vigyázzunk, hogy a tetején a tojáshab ne barnuljon meg, fehér kell maradjon. Nekem ez így elsőre nem sikerült tökéletesen, mivel kb 10 percig maradt fehér, de akkor a tészta még nagyon lágy volt. Pár percig még hagytam sülni, de így már picit bebarnult egy részük.
- Legközelebb kevesebb cukorral, kisebb hőfokon fogom megpróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése