Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy hagyma
- 40-50 dkg csiperkegomba (6-8 db nagy méretű)
- étolaj
- só
- bors
- 1 ek házi piros arany
- 2 ek liszt
- 1 kis pohár tejföl (175 g)
- víz
- 60 dkg fussili vagy penne
- A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és kis olajjal megdinszteljük.
- Közben a gombát is megtisztítjuk, felszeleteljük és a hagymához adjuk. Pici vizet is adhatunk hozzá, ha szükséges.
- Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és piros arannyal.
- Habarást készítünk lisztből, tejfölből és vízből.
- Megfőzzük a tésztát.
- Amikor a gomba elkészült, hozzáadjuk a habarást, és addig kevergetjük, amíg felfő. (Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá vizet közben. Sűrű, de folyékony állagú szószt kell kapjunk.)
Szia Kinga
VálaszTörlésEzeket mind te fozod?
Nagyon finom dolgok, csak igy tovabb.
Szia!
TörlésIgen, én készítek mindent, amit itt közzéteszek.
Örülök, hogy tetszik! :)