Hozzávalók:
- 100 g natúr mandulabél
- 1 kk só
- víz
Elkészítés:
- Egy tálba tesszük a mandulaszemeket és annyi forrásban levő vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. 2-5 percet hagyjuk ázni, majd leszűrjük és azonnal, még forrón egyenként ledörzsöljük a barna héjat a mandulaszemekről.
- A fehér, hántolt mandulaszemeket egy tepsibe tesszük és pár percre berakjuk a sütőbe, 200 fokra. Figyelni kell, hogy nehogy túlságosan megpiruljon, netán megégjen!
- Sóoldatot készítünk: 0.5 dl vizet és 1 kiskanál konyhasót összekeverünk, ebbe beleforgatjuk a mandulaszemeket, majd ismét szétterítjük a tepsiben és visszatesszük a sütőbe, amíg a szemek megszáradnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése