Hozzávalók:
- 200 g zabpehely
- 3 ek méz
- 3 ek olívaolaj
- tetszés szerint 6-7 féle az alábbiak közül, egyenként 30 g:
- mazsola
- magozott datolya
- aszalt vörös áfonya
- aszalt sárgabarack
- aszalt szilva
- aszalt füge
- mandula
- dió
- mogyoró
- napraforgómag
- tökmag
- amaránt
- A mézet és olívaolajat kicsit megmelegítjük, majd beleforgatjuk a zabpelyhet.
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, ráborítjuk a ragacsos zabpelyhet és elegyengetjük.
- 5 percenként megkeverjük a zabpelyhet. Amikor kezd pirulni, csökkentjük a hőmérsékletet 150 fokra. Ily módon kb félóra alatt lehet elérni, hogy megszáradjon a zabpehely, de ne égjen meg.
- Az aszalt gyümölcsök és magvak közül feldaraboljuk, amit szükséges.
- Amikor kihűlt a zabpehely, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egyenletesre keverjük.
- Zárt dobozban vagy üvegben tároljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Sokkal egészségesebb, mint a boltokban kapható reggelizőpelyhek, müzlik.
- Néhány hétig áll el.
- Sokkal egészségesebb, mint a boltokban kapható reggelizőpelyhek, müzlik.
- Néhány hétig áll el.
- Mindenféle egyéb aszalt gyümölccsel és magvakkal is gazdagíthatjuk.
- Tejjel, joghurttal fogyasztva, esetleg friss banánkarikákkal gazdagítva remek reggeli.
- Érdekes cikk a granola történetéről:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése