- 1 hagyma
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 200 ml főzőtejszín
- 1-2 dl húsleves
- olívaolaj
- petrezselyemzöld
- víz
- só
- bors
- A hagymát felkockázzuk és kevés olívaolajon megpirítjuk.
- Ráöntjük a kukoricát és pároljuk kb 10 percig, közben sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a húslevest és főzőtejszínt, ezen kívül vizet ízlés szerint (kb 500 ml, de lehet több is attól függően, hogy mennyire sűrűre szeretnénk a levest).
- Amikor felfőtt, ellenőrizzük a fűszerezést, aprított petrezselyemzöldet szórunk bele és tálalhatjuk is.
- Nagyon gyorsan elkészíthető, könnyű leves.
- Ha nincs a fagyasztóban ilyen levesekhez előre elkészített húsleves, használhatunk húsleveskockát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése