- A mazsolát 1 dl rummal egy serpenyőben flambírozzuk.
- A diót és mandulát feldaraboljuk, egy tepsibe rakjuk és a sütőben kb 10 perc alatt megpirítjuk, de oda kell rá figyelni, nehogy megégjen.
- A sárgarépából gyümölcscentrifugával répareszeléket és répalevet nyerünk, ebből a répareszeléket és a lé egy részét használjuk fel.
- A lisztet, sót, fahéjat, sütőport, darabolt csokit, mandulát és diót összekeverjük.
- A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot is összekeverjük.
- A két keveréket összedolgozzuk egymással, majd hozzáadjuk a masszához a mazsolát, 1 dl rumot, a sárgarépa-reszeléket (1.4 kg sárgarépából 70 dkg répareszelék lett), 1 dl frissen facsart narancslét és annyi répalét, hogy a massza könnyen keverhető, de ne túl folyékony legyen (kb 1 dl)
- Kiolajozott, morzsával meghintett (nyuszi alakú) tortaformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben kb 90 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik.)
- Amikor a tészta kihűlt, elkészítjük a krémet.
- A porcukrot és vaníliás cukrot összedolgozzuk a puha margarinnal (néhány órára kivesszük a hűtőből, hogy megpuhuljon, vagy ha erre nincs idő, akkor megolvasszuk).
- Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét.
- A tejszínhabot a habfixálóval felverjük.
- A porcukros margarinhoz adjuk a citromhéjat és a mascarponét, jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a kemény tejszínhabot is, majd végül a citrom levét és ezzel is összedolgozzuk.
- A tortát középen kettévágjuk, hogy 2 "lapot" kapjunk, közé kenjük a krém felét, a másik felével pedig a torta tetejét és oldalát borítjuk be krémmel.
- Végül díszítjük a tortát, pl. színes cukormázt tartalmazó Dr. Oetker dekortollakkal.
2013. október 22., kedd
Répatorta citromos mascarpone krémmel
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése