Hozzávalók:
- A tésztához:
- 340 g liszt
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 1 kk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- csipet só
- 150 g tejföl
- 125 ml étolaj
- 3 banán (lehetőleg jó érett)
- A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 1 banán
- 50 g porcukor
- fél kk őrölt fahéj
- A tetejére:
- mandula
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, sütőport, szódabikarbónát.
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, olajat, a villával pépesített banánt, végül a száraz anyagokat.
- A masszát a tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbát végezzünk.)
- A krémhez a banánt pürésítjük, majd kikeverjük a mascarponéval, a porcukorral és a fahéjjal. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk, megszórjuk durvára vágott pirított mandulával.
- Kockákra vágva tálaljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez az adag 25*35 cm-es tepsihez elég.
- A recept forrása (módosítottam rajta): http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2013/12/banankocka-fahejas-mascarpone-kremmel.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése