- 150 g rizs
- 2 dl víz
- 8 dl tej
- csipet só
- 50 g (nyírfa)cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
- A rizst megmossuk, ezután 2 dl vízzel és csipet sóval feltesszük főni. (Ez kb annyi víz, ami bőven ellepi a rizst.)
- Sűrűn kavargatjuk.
- Amikor a víz nagyjából elfőtt, hozzáadjuk a tejet, (nyírfa)cukrot és a vaníliás cukrot.
- Főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak. Nem kell teljesen besűrűsödjön a tejberizs.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat és az étkezési keményítőt, jól összekeverjük, ha nem híg az állaga, akkor még pótoljuk a tejet.
- Szufléformákba adagoljuk a tejberizst.
- 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt, vízzel teli tepsibe állítva sütjük meg. Akkor van kész, amikor a tetején aranybarna foltok jelennek meg.
- Fogyaszthatjuk frissen is, de legjobb akkor, ha kihűlés után pár órát a hűtőben pihent.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése