- 60 dkg káposzta
- 4 dl sűrű házi paradicsomlé
- 1 hagyma
- só
- őrölt tarkabors
- babérlevél
- őrölt kömény
- olaj
- 3 evőkanál liszt
- piros paprika
- (cukor)
Elkészítés:
- A káposztát apróra vágjuk. Én nem gyalulom ehhez az ételhez, mert szeretem, ha annál picit darabosabb.
- Feltesszük főni annyi vízzel, hogy félig ellepje a káposztát. Ennyi víz elég, mert egyrészt a káposzta úgyis összeesik, másrészt levet is enged.
- Beleteszünk egy hagymát egészben, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel.
- Amikor a káposzta már kezd puhulni, de azért kicsit még roppanós, beleöntjük a paradicsomlét.
- (Aki édesen szereti annak most kell cukrozni, én nem szeretek semmilyen paradicsomos ételt édesen.)
- Közben kevés olajból és a lisztből rántást készítünk, megpaprikázzuk, majd a káposztához adjuk és kevergetjük, vigyázva arra, hogy ne legyen csomós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése