- 1 bögre rizs
- 3 bögre tej
- csipet só
- cukor ízlés szerint
- víz
- A rizsszemeket megmossuk, majd hozzáadunk annyi vizet, ami éppen ellepi. Csipet sót is adunk hozzá. Kavargatjuk, nehogy odaégjen.
- Amikor a víz nagyjából elfőtt, hozzáadjuk a tejet és a cukrot. Tovább kavargatjuk és folyamatosan szemmel tartjuk.
- Addig főzzük, amíg a rizsszemek teljesen megpuhulnak és a tejberizs besűrűsödik.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ha frissen fogyasszuk, akkor sűrűre kell főzni, de ha később szeretnénk enni, akkor érdemes hígra főzni, ugyanis a rizsszemek fel fogják szívni az összes tejet és a végeredmény túl száraz lehet. Ha szükséges, adjunk hozzá még 1-2 dl tejet.
- Ízlés szerint gazdagíthatjuk a tejberizsünket mazsolával, vaníliás cukorral, tetejét megszórhatjuk kakaóval, fahéjjal, adhatunk hozzá lekvárt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése