Hozzávalók:
- 4 tojás
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 5 dkg vaj/margarin
- 4 ek tejföl
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 60 dkg liszt
- 2 kk szódabikarbóna
- 3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverünk 15 dkg porcukorral.
- A mézet és a vajat/margarint felmelegítjük annyira, hogy folyékony legyen, majd a tojásos keverékhez öntjük, hozzáadjuk a tejfölt és a fűszereket, majd jól kikeverjük.
- A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, ezután összedolgozzuk a folyékony keverékkel, majd a tésztát a hűtőben pihentetjük másnapig.
- Másnapra kellően szilárd és formázható lesz, golyócskákat formálunk belőle. Viszonylag egyformák lesznek, ha egy kiskanállal szedegetjük a tésztamasszát.
- 175 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, közben a kimaradt 3 tojásfehérjéből és 25 dkg porcukorból kemény habot verünk.
- A megsült puszedliket beleforgatjuk a habba, utána sütőpapírra rakjuk száradni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése