Hozzávalók:
- A tésztához:
- 1 kg "perui lila" fajtájú burgonya
- 20-30 dkg liszt (amennyit felvesz)
- 1 tojás
- kevés só
- 2 ek olaj
- A töltelékhez:
- sárgabarack (vagy befőtt)
- őrölt fahéj
- porcukor
- Hempergetéshez
- zsemlemorzsa
- kevés olaj
- porcukor - a végén meghinteni
- A burgonyát előre megfőzzük héjában, megpucoljuk és áttörjük egy krumplinyomón.
- A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd kb 5 mm vastagságúra nyújtjuk és kb 8x8 cm-es négyzeteket vágunk belőle.
- A barackokat daraboljuk (befőttet előre lecsepegtetjük) és fahéjas porcukorba mártjuk, ráhelyezzük az előkészített négyzetekre és gombócokat formálunk.
- A gombócokat forrásban lévő (bő) vízbe helyezzük és kb. 10 perc alatt készre főzzük (miután feljönnek a víz tetejére utána egy-két perc és kész).
- Miközben fő a gombóc, egy kevés olajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, és az elkészült gombócokat ebbe forgatjuk.
- Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Ez egy igazán különleges gombóc, így lehet feldobni vagy akár ünnepivé varázsolni egy egyszerű ételt! :)
- A recept forrása:http://www.lilaburgonya.hu/lilaburgonyasreceptek#sargabarackos-gomboc-lila-burgonyabol
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése