- 1 közepes fej káposzta
- 2 db közepes krumpli
- 2 ek liszt
- kevés olaj
- só
- bors
- házi piros arany
- ételízesítő
- kis csokor petrezselyem levél
- 1 nagy zellerlevél
- A káposztát minél vékonyabb szeletekre vágjuk, majd keresztben is daraboljuk, hogy ne legyenek sem nagy, sem hosszú darabok. Egy fazékba rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi, majd főzni kezdjük.
- A krumplit megpucoljuk és pici kockákra vágjuk.
- A káposztát fűszerezzük, majd hozzáadjuk a krumplit és az összekötözött zöld leveleket is. Ha szükséges, még öntünk vizet a levesünkbe.
- Rántást készítünk. Amikor kész, a forró levesléből merünk hozzá 1-2 merőkanállal, jól összekavarjuk, és amikor csomómentes, akkor hozzáadjuk a rántást a leveshez.
- Még egyszer felforraljuk és utoljára még ellenőrizzük a fűszerezést.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez a leves talán az egyetlen étel, amihez ételízesítőt használok, de valamiért ezt így szoktam meg, hiányzik, ha nincs benne.
- "Egyszerű és nagyszerű" - talán így lehetne ezt a levest legjobban jellemezni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése