- Pizza tésztához:
- 40 dkg liszt
- fél kocka élesztő
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál oregánó
- egy csipetnyi só
- langyos víz igény szerint
- Feltéthez:
- paradicsomlé
- 1 kiskanál oregánó
- só
- bors
- mozzarella sajt
- kukorica
- paradicsom
- gomba
- sonka
- reszelt trappista sajt
- A tejet langyosra melegítjük, cukrozzuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután a tészta összetevőit jól összegyúrjuk és meleg helyen hagyjuk kelni körülbelül fél órát.
- A natúr házi paradicsomlét főzni kezdjük és só, bors, oregánó hozzáadásával paradicsomszószt készítünk.
- Amikor a tészta megkelt, a pizzasütő formánk vagy tepsink formájától, nagyságától függően több darabba osztjuk, majd mindegyiket lisztes kézzel formázzuk (vékonyra széthúzzuk).
- A tésztára pizzaszószt kenünk, erre aztán jöhetnek a feltétek ízlés szerint.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb 25 perc alatt süssük meg.
- Nekem ebből a mennyiségből 3 db 28 cm-es pizza készülhetett volna, de a 3. helyett pizza muffinok készültek.
- A pizzatésztához fehér és teljes kiőrlésű lisztet is használhatunk, én most vegyítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése