Hozzávalók:
- 500 g nyers céklagumó
- 100 g vaj
- 200 g 70%-os étcsokoládé
- 1 kk vaníliakivonat
- 250 g barna cukor
- 3 db tojás
- 100 g finomliszt
- 25 g kakaópor
Elkészítés:
- Mossuk meg a céklákat és főzzük őket puhára (héjastól).
- Kicsit hagyjuk hűlni, majd hámozzuk meg és pürésítsük botmixerrel.
- Egy kb. 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Daraboljuk durvára a csokoládét, kockázzuk fel a vajat.
- A pürésített céklát keverjük simára a vajjal, az aprított csokoládéval és a vaníliakivonattal.
- Egy nagyobb tálban kézi mixerrel keverjük össze a cukrot a tojásokkal. Kb. 2 perc keverés után sápadt színű, habos állagú lesz, ekkor kanalazzuk bele a céklás keveréket. Óvatosan keverjük, hogy levegős maradjon.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Szitáljuk bele az előzőleg kakaóval összekevert lisztet és keverjük simára.
- Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, és süssük 25-30 percig. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, akkor van kész, ha a tészta megemelkedik, de a tepsit megmozgatva érezzük, hogy a felső kéreg alatt még lágyan remeg.
- A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk négyzetekre.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept a BBC Good Food magazin 2012. szeptemberi számából származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése