Hozzávalók:
- 80 dkg édesburgonya (megpucolva nekem 68 dkg lett)
- 1 nagyobb cukkini
- 25 dkg csicseriborsó (1 nap áztatás után megfőzve nekem 55 dkg lett)
- 7 dl házi paradicsomlé
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 nagyobb hagyma
- olívaolaj
- 1 nagy csipet fahéj
- petrezselyemzöld
- 1 kk (őrölt) kömény
- őrölt fekete bors
- só
- A csicseriborsót beáztatjuk kb 24 órára, majd sós vízben megfőzzük.
- A felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
- Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott édesburgonyát, az előre megfőzött csicseriborsót, sót, borsot, fahéjat, köményt és a paradicsomlét.
- Közepes tűzön néha megkavarva addig rotyogtatjuk, míg az összes hozzávaló nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit és a petrezselyemzöldet, majd készre főzzük. (Szükség esetén adunk hozzá vizet és még fűszerezhetjük.)
- Különleges ízvilágú remek egytálétel.
- Ötlet innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése