Hozzávalók:
- 500 g meggy - kimagozva
- 60 g (nyírfa)cukor
- 2.5 g pektin (elhagyható)
- 5 cl rum
- 40 g étcsokoládé
- pici frissen facsart citromlé
- Az előkészített meggyet botmixerrel pürésítjük.
- Főzni kezdjük egy megfelelő méretű edényben. Amikor felfőtt, közepesre mérsékeljük a hőfokot és sokszor megkavarva főzzük tovább a lekvárunkat.
- Fokozatosan hozzáadjuk a pektinnel elkevert (nyírfa)cukrot, az étcsokit, rumot és citromlét.
- Amikor jól elkeveredett és összefőtt, elkezdjük kóstolgatni, ízlés szerint még lehet édesíteni, majd addig főzzük, amíg elérjük a kívánt sűrűséget. (Ekkora mennyiségnél ez kb félóra.)
- Ezután üvegekbe merjük, hibátlan kupakokkal lezárjuk, majd "95 fok 35 perc"-es programon kidunsztoljuk a befőzőautomatában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése