Hozzávalók:
- 2 érett avokádó
- 1 egész lime
- 2 közepes paradicsom
- fél lilahagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- friss korianderlevél
Elkészítés:
- A puha avokádót kettévágjuk, magját kiszedjük, húsát kiskanállal kikaparjuk és villával pépesítjük.
- A paradicsomot meghámozzuk, magos-leves közepét eltávolítjuk, felkockázzuk.
- A hagymát megpucoljuk, nagyon apró kockákra vágjuk.
- A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk.
- Kifacsarjuk a lime levét.
- Összekeverjük az avokádót a paradicsommal, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lime levét és aprított korianderzöldet.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Pirítóssal nagyon finom.
- Általában nem elég érettek az avokádók, melyek nálunk kaphatóak, ezért érdemes pár nappal vagy akár egy héttel a felhasználás előtt megvenni és kivárni, hogy megpuhuljon.
- Valahol láttam ezt a tálalási ötletet, hogy az avokádó héjába töltötték vissza az avokádókrémet, nekem nagyon tetszett, ötletes, praktikus megoldásnak találom.
- Pirítóssal nagyon finom.
- Általában nem elég érettek az avokádók, melyek nálunk kaphatóak, ezért érdemes pár nappal vagy akár egy héttel a felhasználás előtt megvenni és kivárni, hogy megpuhuljon.
- Valahol láttam ezt a tálalási ötletet, hogy az avokádó héjába töltötték vissza az avokádókrémet, nekem nagyon tetszett, ötletes, praktikus megoldásnak találom.
- Ha nincs lime, citrommal is ízesíthetjük, de abból kevesebb kell.
- Adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt is, még krémesebb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése