Karalábéleves húsgombóccal
Hozzávalók:
- 2 nagyobb karalábé
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 25 dkg darált pulykacomb
- 2 evőkanál rizs
- fokhagyma vagy hagyma
- őrölt bors
- paprika
- só
- 1 ek liszt + egy pici
- 1 dl tejföl
- olívaolaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A húst egy tálba tesszük, hozzákeverjük a rizst, 1-2 gerezd fokhagymát nyomunk bele vagy egy kis hagymát lereszelünk, megsózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, jól összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formálunk belőle. Ezeket lisztbe forgatjuk és egy tányérra rakjuk.
- A karalábét, sárgarépát és petrezselymet megpucoljuk, felaprítjuk, kis olívaolajon megdinszteljük, majd felöntjük vízzel (kb 2.5 liter), megsózzuk, majd amikor felforrt, belerakjuk a húsgombócokat. Addig főzzük, amíg a rizsszemek megpuhulnak.
- Ekkor 1 dl tejföllel és 1 evőkanál liszttel behabarjuk.
- Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselyemzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése