Hozzávalók:
- A pizzatésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- A feltéthez:
- 1 adag pizzatészta
- 6 szem krumpli
- 15 dkg gorgonzola
- 15 dkg mascarpone
- 2 evőkanál tejföl
- só
- bors
- olaj a forma kikenéséhez
- rozmaring (friss vagy szárított)
Elkészítés:
- Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit és jól kigyúrjuk, majd 30 percig langyos helyen pihentetjük.
- A tepsit kikenjük olajjal és megszórjuk liszttel (vagy szilikon sütőlapot használunk).
- A krumplit megmossuk, megpucoljuk, vékony karikákra szeljük, majd lobogó sós vízben kb 5 perc alatt megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, hideg vízzel átöblítjük.
- A gorgonzolát a mascarpone sajttal és a tejföllel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- A pizzatésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, a tepsibe tesszük, megkenjük a gorgonzolás sajtkeverékkel, ráhelyezzük a krumplikarikákat, rozmaringgal fűszerezzük.
- 200 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ötlet (a feltéthez): Nők lapja konyha, 2012. szeptemberi szám, Krumplis-gorgonzolás pizza rozmaringgal. (A sajtos keverékből én dupla mennyiséget használtam a recepthez képest.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése