- 150 g darált keksz
- 100 g dió
- 5-8 lapított evőkanál sárgabaracklekvár (igazából amennyit felvesz :)
- rum (ízlés szerint)
- 100 g étcsoki
- tortadara
- A kekszet és a diót összekavarjuk és annyi sárgabaracklekvárt adunk hozzá, hogy jó gyúrható (de nem híg) masszát kapjunk.
- Adunk hozzá rumot is ízlés szerint.
- Kis golyókat formálunk belőle, ebből a mennyiségből kb 20 db lesz.
- Ezután hűtőbe tesszük kb 1 órára.
- Amikor a golyók kicsit megkeményedtek, felolvasszuk a csokit és fogpiszkáló segítségével belemártogatjuk a golyókat, sütőpapírra sorakoztatjuk, majd megszórjuk tortadarával. (Sütőpapírról könnyen le tudjuk szedni, amikor megszáradtak, tányérhoz jobban odaragad.)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- 100 g étcsoki helyett lehet használni étcsokis tortabevonót is, ebből én Katicát használtam: 45 g tortabevonó + 20 g margarin kellett
- A receptet itt találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése