- 2 tojás
- 8 evőkanál liszt
- tej
- 1 kk olaj
- 1 nagy gránátalma magja
- csokiöntethez
- 2 ek víz
- 4 kk porcukor
- 6 ek kakaópor
- 2 ek tejszín
- 1 narancs reszelt héja és leve
Elkészítés:
- A palacsintatésztát kikeverjük: a lisztet és tojást elkeverjük kis tejjel, majd hozzáadunk még annyi tejet, hogy zsíros tejszín sűrűségű krém keletkezzen.
- Amíg a palacsintatésztát pihentetjük, elkészítjük a csokiöntetet és megpucoljuk a gránátalmát.
- A csokis szószhoz szükséges hozzávalókat alacsony hőfokon felmelegítjük, folyamatosan keverjük addig, amíg egy sűrű mártást kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még tejszínt, cukrot vagy narancsot, ízlés szerint.
- A palacsintatésztából 8 palacsintát sütünk úgy, hogy minden palacsintát megszórunk kb 1 kanálnyi gránátalmával rögtön azután, hogy a palacsintasütőbe öntöttük a palacsintatésztát. Így valamennyire beleragad, de azért óvatosan fordítsuk meg, mert szeretnek a kis szemek kiesni belőle. Süssük meg mindkét oldalát közepes hőfokon. A gránátalma kicsit megpirul és fantasztikus illata és íze lesz!
- Amikor megsült, tányérra csúsztatjuk, letakarjuk, amíg a többi palacsintát is kisütjük.
- A csoki szószt kicsit felmelegítjük.
- A palacsintákat duplán félbehajtjuk, leöntjük a szósszal, melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése