Hozzávalók:
- 250 g kristálycukor
- 250 g margarin
- 250 g liszt
- 6 db tojás (külön sárga, külön fehér)
- 1/2 sütőpor
- kevés só
- 2-4 citrom
- 150 g porcukor
Elkészítés:
- A cukrot és a margarint összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
- Ezután beletesszük egy citrom levét és lereszelt héját.
- Keverés után hozzátesszük a lisztet és a sütőport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Előmelegített sütőben (175 °C) addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
- Amíg sül, 2-3 citrom levét összekeverjük a porcukorral (ennek a keveréknek közepesen sűrűnek kell lennie).
- Ha a tészta megsült, kiborítjuk a tepsiből és azonnal (még forrón!) az alját bekenjük a cukros, citromos lével.
- Kis négyzetekre szeleteljük és tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése