- liba bőrös és egyéb hája
- A Márton napi liba alaposan megtisztított hájas bőrét leszedjük és egyéb hájdarabjaival együtt felvágjuk 4-5 cm-es darabokra.
- Egy vastag falú edényben pár darab bőr nélküli hájat melegíteni kezdünk. Amikor ennek valamennyire kiolvadt a zsírja, rátesszük a többi hájat és lassú tűzön addig olvasztjuk, amíg a tepertődarabok aranybarnák lesznek.
- Ekkor a tepertőt kiszedjük szűrőkanállal, a libazsírt pedig üvegekbe szűrjük.
- Ne vágjuk apróra a háj és bőrdarabokat, mivel nagyon-nagyon összemegy, hiszen rengeteg zsír sül ki belőle.
- Akkor jó a libatepertő, ha sikerül ropogósra sütni, de nem égetjük meg, ezért érdemes gyakran nézegetni, amikor már majdnem jó.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése