- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- tejföl
- gríz
- töltelék:
- 1 kg alma
- cukor ízlés szerint
- őrölt fahéj
- Az almát megpucoljuk, lereszeljük, kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük, jól összekeverjük.
- Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy kihagyunk egy tojásfehérjét és annyi tejfölt használunk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
- Amikor összeállt 2 részre osztjuk, az egyik rész nagyobb legyen. A kisebb részt félretesszük.
- A nagyobb részt kinyújtjuk akkorára, hogy a tepsi alját és oldalát is befedje.
- A töltelék alá grízt szórunk.
- Egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd a tészta kinyújtott másik felével letakarjuk.
- A kihagyott tojásfehérjét kicsit felverjük és azzal megkenjük a tészta tetejét, majd villával megszurkáljuk.
- 175 fokon kb 40-50 percig sütjük.
- Az almát 1 kg túróval is helyettesíthetjük (édesítve, citromhéjjal).
- Ha sem alma, sem túró nincs, lekvárral is készíthetjük, ilyenkor a felső réteg tésztát rácsosra szoktuk készíteni és cukros darált dióval szórjuk le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése