- 0.5 kg gesztenye
- kevés víz
Elkészítés:
- A gesztenyéket mossuk meg, ha van idő legalább negyed órára áztassuk is be, akkor könnyebben fog megsülni. Ez a lépés kihagyható, ha nincs rá idő.
- Minden gesztenye héját éles késsel metsszük be két egymásra merőleges vágással.
- Ezután az előkészített gesztenyéket tegyük egy tepsibe és öntsünk alá kevés vizet, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben időnként megrázogatva, szükség esetén a vizet pótolva süssük őket puhára.
- Amíg elkészül, élvezzük a csodás illatot. :)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A sütési idő függ a sütőtől, gesztenyék méretétől, attól, hogy előre beáztattuk-e, stb, ezért mindenképpen szemmel kell tartani a sütés folyamatát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése