- 1 kg sárga krumpli (megpucolva)
- 2 tojás
- 1 marék friss vagy szárított zsemlemorzsa
- 1 kis hagyma
- piros arany
- bors
- petrezselyemzöld
- só
- A krumplit megfőzzük sós vízben, összetörjük, megvárjuk, hogy kihűljön.
- A hagymát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük.
- A krumplihoz hozzáadjuk a tojásokat, a lereszelt hagymát, zsemlemorzsát, piros aranyat, borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet, ha szükséges, még sózzuk is. (Ne felejtsük el, hogy a krumplit sós vízben főztük meg és a piros arany is sós.)
- Jól összegyúrjuk, majd nagy lapos fasírtokat formálunk.
- Forró olajban kisütjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Próbáljunk minél "lisztesebb" fajta krumplit választani.
- Ha megmarad krumpliköret, abból bátran készítsünk krumplifasírtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése