Hagymás libavér salátával
Hozzávalók 2 személyre:
- a Márton-napi liba vére
- kevéske libazsír
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- majoránna
- 2 szelet kenyér
- salátához:
- piros paradicsom
- sárga koktélparadicsom
- kaliforniai paprika
- fehér vajretek
- cékla
- sárgarépa
- alma
Elkészítés:
- A megalvadt libavért óvatosan leöblítjük, majd forrásban levő vízbe csúsztatjuk, vigyázva arra, hogy ne törjön össze. Forrástól számított 2-3 percig főzzük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
- A saláta hozzávalóit meghámozzuk, aprítjuk, összekeverjük.
- A kihűlt főtt vért csíkokra vágjuk.
- Egy serpenyőben kevés libazsíron pirítani kezdjük a felkockázott hagymát. Amikor már üveges, beletesszük a vérdarabokat és gyors tűzön kérgesre pirítjuk.
- Közben fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával.
- Amikor a vér színe megváltozott, akkor még 2-3 percig lassú tűzön puhítjuk (többet nem szabad, mert kiszárad).
- A vért tányérokra szedjük, a serpenyőben maradt libazsírba belenyomkodjuk a kenyérszeleteket és 2-3 perc alatt megpirítjuk.
- A libavért a kenyérszeletekkel és jó sok salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése