Hozzávalók:
- A pudinghoz:
- 2 csomag puding (2 vanília vagy 1 vanília+1 puncs)
- 6 evőkanál cukor
- 9 dl tej
- A tésztához:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 sütőpor
- A mázhoz:
- 2 kis pohár tejföl (300-400 g)
- porcukor ízlés szerint
- 1 vaníliás cukor
- A pudingokat megfőzzük, egyenként 4.5 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral. Hagyjuk kihűlni. Időnként keverjük meg, hogy ne hártyásodjon be a teteje.
- A tojásokat szétválasszuk.
- A tojássárgákat a 25 dkg cukorral és 1 vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejet és olajat, majd az összekevert kakaós, sütőporos, lisztes keveréket.
- Végül hozzáadjuk az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot és óvatosan ezzel is elkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd vizes kanállal a tetejére kanalazzuk a kihűlt, megdermedt pudingot, egyenletesen elosztva a tepsi egész területén.
- 175 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.
- Eközben összekeverjük a tejfölös máz hozzávalóit. Miután a sütemény megsült, a tetejére kenjük, rögtön azután, hogy kivettük a sütőből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése