- 350 g mascarpone
- 3 tojás
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 dl hideg erős feketekávé
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 g babapiskóta (28 db)
- 3 evőkanál rum
- kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a mascarponét, és 2 evőkanál rumot, majd kemény, habos krémmé keverjük.
- A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. (Nem szabad sokáig keverni, hogy a tojásfehérje-hab ne essen össze.)
- Az előre elkészített kávét a tejjel és kevés cukorral összekeverjük, rummal ízesítjük.
- A babapiskótákat a tejeskávéba mártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy négyszögletes tál alját kirakjuk vele egy sorban.
- A babapiskóta-rétegre egy réteg mascarpone krémet teszünk és kakaóporral meghintjük.
- Ezután újból egy sor tejeskávéba áztatott babapiskótát teszünk, és a rétegzést a fent leírt módon folytathatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak, úgy, hogy a tetejére krém kerüljön.
- A kész tiramisut 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt a tetejét kakaóporral meghintjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A receptet a mascarpone dobozáról lestem, majd a saját üvegtálamra szabtam a mennyiségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése