- libacombokhoz:
- 2 libacomb
- 2 alma
- 1 hagyma (vagy több kisebb)
- libazsír
- só
- bors
- majoránna
- fahéj
- hagymás burgonyához:
- 2 nagyobb krumpli
- 1 kis hagyma
- kis libazsír
- vöröskáposztához
- vöröskáposzta
- cukor
- hagyma
- olívaolaj
- édes vörösbor
- alma
- őrölt kömény
- babérlevél
- só
- bors
Elkészítés:
- A húslevesben félig megfőzzük a combokat, majd kivesszük.
- Az almákat és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
- Előkészítünk egy sütőedényt, ennek aljára 4-5 evőkanál olvasztott libazsírt teszünk, ebbe tesszük a combokhoz szánt fűszereket: sót, borsot, majoránnát. Jól összekeverjük és ezzel a fűszeres zsírral bedörzsöljük a combokat.
- A combok csontos végét betekerjük alufóliával, hogy ne égjenek meg. Ezután a bőrös részükkel lefelé elhelyezzük őket a sütőedényben és körberakjuk az alma és hagymaszeletekkel, alufóliával letakarjuk az egészet és 175 fokos sütőbe tesszük, légkeveréses üzemmódra.
- Addig sütjük, amíg jól megpuhulnak a combok és az almák. Ekkor levesszük a fóliát, kivesszük a hús mellől az alma és hagymadarabokat valamint az edény aljáról a libazsír egy részét és a sütőt átállítjuk grill funkcióra. Kb negyedóra alatt megpirítjuk a húst, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk ugyanennyi idő alatt.
- A sült almát és hagymát átpasszírozzuk, összekeverjük a kivett libazsírral, pici fahéjat adunk hozzá és felforraljuk, ezzel be is sűrűsödik a szósz.
- A krumplit meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, összetörjük. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, pici libazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a tört krumplit és együtt tovább pirítjuk addig, amíg kezd pirulni.
- A vöröskáposztát így készítjük el.
- Az egyes köretek készítését úgy ütemezzük, hogy lehetőleg minden egyszerre készüljön el.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én a combokról a bőr nagy részét előre leszedtem, mivel nem szeretem a bőrt megenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése