Hozzávalók:
- 500 g piros újburgonya
- 250 g zöldbab (mélyhűtött, zöld csövű)
- 3 ek olívaolaj
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- kurkuma
- paprika
Elkészítés:
- A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Ráöntünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és jól összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje az olaj. Alaposan megfűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, majd újra jól összeforgatjuk.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- A fűszeres burgonyát egy lapos sütőtálba vagy tepsibe tesszük és kb 25 percre betoljuk a sütőbe.
- Addig előkészítjük a zöldbabot, melyet a burgonyához hasonlóan készítünk elő: 1 ek olívaolajjal és fűszerekkel alaposan összekeverjük.
- A zöldbabot rászórjuk a félig átsült burgonyára, össze is keverhetjük, majd visszatesszük a sütőbe még kb 20 percre.
- Akkor van kész, amikor a burgonya belül puha, kívül ropogós, a zöldbab pedig puha, de kicsit még roppanós.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Parmezánnal megszórva önálló ételként is megállja a helyét, de enélkül inkább köretnek ajánlom.
- Recept innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése