Hozzávalók:
- a tésztához:
- 250 g (tönköly)liszt
- 125 g vaj
- 1 tojás
- csipet só
- a töltelékhez:
- 100 g kolbász
- fél konzerv kukorica
- 1 piros paprika
- 2 dl tejszín
- 100 g félkemény sajt
- só
- őrölt bors
- 1 tojás
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és tegyük hűtőbe 30 percre.
- Reszeljük le a sajtot, szeleteljük fel a kolbászt vékony karikákra, a paprikának vágjuk ki a magházát és vágjuk kockákra.
- Keverjük el a tojást a tejszínnel és a reszelt sajttal, majd sózzuk, borsozzuk.
- 24*24 cm-s sütőformába (vagy normál piteformába még jobb!) nyújtsuk ki a tésztát, rakjuk rá egyenletesen a kolbászkarikákat, szórjuk rá a kukoricát és a paprikát, majd öntsük rá egyenletesen elosztva a tejszínes, sajtos keveréket.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 perc alatt készre.
Elkészítés, tapasztalatok:
- A tésztát több időre is hagyhatjuk a hűtőben, nem lesz semmi baja. De ha véletlenül nincs rá időnk, hogy pihentessük, akkor elég annyi időre hűtőbe tenni, míg a tölteléket előkészítjük.
- Ha van időnk, akkor a tésztát a piteformába helyezés után süssük elő kb 10-15 perc alatt és csak utána tegyük bele a tölteléket. Ebben az esetben szurkáljuk meg pár helyen villával, mielőtt berakjuk a sütőbe, így elkerüljük a felpúposodást. Ezzel a módszerrel készítve még finomabbra sikerülhet a tésztája.
- Bátran tegyünk a töltelékbe többféle zöldséget, nekem most csak ezek voltak itthon, ezért nem lett gazdagabb.
- Variálhatjuk a tésztát is, a tölteléket is, íme egy másik quiche verzió, amit korábban készítettem, itt jobban törekedtem arra, hogy az eredeti francia receptet kövessem a tésztájánál: http://kingakonyha.blogspot.hu/2014/04/sonkas-zoldseges-quiche.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése