- 320 g Pizzoccheri
- 160 g burgonya
- 125 g kelkáposzta (vagy mángold vagy spenót)
- 125 g vaj
- 160 g félzsíros sajt
- 100 g parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- Egy fazékban sós vizet forralunk. Ha felforrt, öntsük hozzá a kockára vágott burgonyát és az apró darabokra vágott kelkáposztát.
- 5 perc elteltével hozzáadjuk a Pizzoccheri-t.
- Főzzük 12-15 percig, a vége felé egy külön serpenyőben kezdjük el a vajat olvasztani, és ebbe tegyünk egy gerezd fokhagymát felszeletelve.
- Egy szűrőkanállal kezdjük el kiszedni egy előmelegített sütőedénybe a burgonyás, kelkáposztás tésztát. Egy réteg tésztára szórjunk egy réteg reszelt sajtot és parmezán sajtot, majd folytassuk a tésztával, majd ismét a sajttal, folytassuk, míg elfogynak a hozzávalók.
- Végül öntsük rá az olvasztott vajat és jó alaposan keverjük össze az egészet.
- Frissen, melegen tálaljuk!
- Tálaláskor még hintsük meg parmezánnal és szórjunk rá őrölt borsot.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A Pizzoccheri egy olasz hajdinatészta.
- Olaszországból hoztam a tésztát és a dobozon található "Ricetta Tradizionale" volt az alap az étel elkészítéséhez (google translate a barátom, hisz olaszul volt), valamint segítségemre voltak az interneten talált videók is:
https://www.youtube.com/watch?v=MO3inqTtrUchttps://www.youtube.com/watch?v=UENcoB7IzWY
- Én nem rétegeztem egy külön edényben, hanem a tányérban kavartam össze tálaláskor.
- A vaj és a sajtok mennyisége nekem picit soknak tűnt, nem is használtam annyit, de ezt a receptet lestem el a Pizzoccheri dobozáról, ezért így teszem közzé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése