- 4 tojás
- 1.5 bögre liszt
- 1 bögre étolaj
- 1.5 bögre cukor
- 2 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál só
- 10 dkg mandula vagy dió
- 10 dkg mazsola
- kevés rum
- 0.5 kg sárgarépa
- A mazsolát rumba áztatjuk.
- A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- A diót/mandulát megpirítjuk.
- A lisztet, sót, fahéjat, sütőport összekeverjük.
- A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük.
- A két keveréket összedolgozzuk egymással, majd hozzáadjuk a masszához a mandulát/diót, mazsolát és reszelt sárgarépát.
- Kiolajozott, morzsával meghintett tortaformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt megsütjük. (Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik.)
- Bátran lehet több sárgarépát is hozzáadni, én 1 kg sárgarépával is próbáltam, úgy még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése