- 2,5 dl víz
- 10 dkg kristálycukor
- 35 dkg vörös áfonya
- 1 alma
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 kk fahéj
- kevéske szerecsendió
- 1 kisebb lilahagyma
- A vizet feltesszük főni a cukorral.
- Az áfonyát megmossuk, a hagymát megpucoljuk és lereszeljük, az almát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A citrom és narancs héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
- Amikor forr a víz, beletesszük az áfonyát, almát, hagymát. Folyamatosan keverjük, míg az áfonya meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a narancs és a citrom héját és levét.
- Kis üvegekbe merjük, lezárjuk és 90 fokon 30 percig dunsztoljuk.
- Grillezett sajtokhoz, vörös húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése