Hozzávalók:
- burgonya
- cékla
- sárgarépa
- cukkini
- padlizsán
- paprika
- hagyma
- camambert sajt
- friss rozmaring
- só
- bors
- grill fűszerkeverék
- olívaolaj
- Az összes zöldséget megtisztítjuk, meghámozzuk és feldaraboljuk hosszúkás alakúra.
- Vizet melegítünk, sót teszünk bele. Amikor forr beletesszük a burgonyát és 5-8 percig forraljuk. A cél az, hogy kicsit megpuhuljon, de ne főjön meg teljesen. Ezután leszűrjük és egy tepsibe rakjuk, megszórjuk rozmaringgal és egyéb fűszerekkel ízlés szerint, kevés olívaolajjal is meglocsolhatjuk.
- A wokban kevés olívaolajat hevítünk. A keményebb zöldségeket dobjuk bele először: sárgarépát és céklát, majd a paprikát, hagymát, végül a cukkinit és padlizsánt. Közben rázogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, grill fűszerkeverékkel.
- A sajtot akkor kezdjük grillezni, amikor a köret már majdnem kész, hiszen ez nagyon gyorsan elkészül és frissen, melegen finom.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Céklaszeleteket is grillezhetünk mellé, nagyon finom.
- A grillezett sajtokhoz nagyszerűen illik a vörös áfonya chutney.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése