- 0.5 kg darált marhahús
- 2 vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 vörösbab konzerv
- 1 kukorica konzerv
- 3.5 dl házi paradicsomlé
- 1 ek házi piros arany
- 1 babérlevél
- só
- bors
- oregánó
- chili paprika
Elkészítés:
- A hagymát felkockázzuk és kis olajjal megdinszteljük.
- Felkockázzuk a sárgarépát és a hagymához adjuk, kevergetjük.
- Hozzáadjuk a darált marhahúst, kavargatjuk.
- Fűszerezzük: sóval, borssal, oregánóval, babérlevéllel, chili paprikával és piros arannyal (vigyázzunk, mert a piros arany is sós).
- Ha szükséges, kevés vizet is öntünk rá.
- Kb 20 percig rotyogtatjuk, majd amikor a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, a lemosott és lecsöpögtetett babot, a paradicsomlét, még egyszer fűszerezzük és néha megkavargatva készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése