Gyorsan vettem 10 kg finom Idared almát és nekifogtunk!
Elkészítés:
- A megmosott almákból eltávolítjuk a magházat, szárat, mindent, ami nem ehető, majd felhasználásig citromos vízbe tesszük őket, hogy ne barnuljanak meg.
- Kipréseljük az almákat.
- A friss almalét üvegekbe zárjuk és 80 fokon 20 percig dunsztoljuk a befőzőautomatában.
Tapasztalatok:
- Nagyon habos lett az almalé, ezt még frissen leszedtük a tetejéről és próbáltuk csak a lét üvegekbe tölteni, de ez nem igazán sikerült. Szűrni is próbáltuk, de minden szűrőt eltömítettek a rostok. Állni nem célszerű hagyni, mert azonnal oxidálódik, bebarnul az almalé, úgyhogy abszolút az került üvegbe, ami kijött a gyümölcscentrifugából, a tetején képződött nagyon vastag hab nélkül.
- Jó sok elfogyott frissen, így mennyiségeket nem tudok írni, de majd legközelebb.
- Mivel a magházat eltávolítottuk, a melléktermékként előállt almapépet az almalé tetején képződött habbal
együtt befőttes üvegekbe tettük és 90 fokon 30 percig dunsztoltuk,
remek töltelék lesz almás süteményekbe. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése