Hozzávalók:
- 40 dkg zeller (megpucolva)
- 1 fej vöröshagyma + kevés olaj
- 3 kiskanál só
- 20 dkg barna/teljes kiőrlésű kenyér
- 3 dl tej
- 5 dkg trappista sajt
- 4 ek zabpehely
- 5 dkg vaj + kevés a forma kikenéséhez
- 4 tojás
- 1 kis csomó petrezselyem zöld
- 1 kis marék bazsalikomlevél
- 1 kiskanál szárított majoránna
- A zellert megmossuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, 2 evőkanál vízzel fedő alatt puhára pároljuk, pürésítjük.
- A hagymát apróra vágjuk, sóval, olajjal pároljuk.
- A kenyeret tejbe áztatjuk, összenyomkodjuk.
- Összekeverjük a zellert, hagymát, kenyeret, zabpelyhet, reszelt sajtot, vajat, az apróra vágott fűszernövényeket, tojásokat.
- Vajjal kikent őzgerinc formába rakjuk a masszát.
- 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne csak a teteje piruljon meg, hanem a közepe is jól süljön át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése