- 1 fél fej vöröskáposzta (kb fél kg, vagy valamivel több)
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 közepes alma
- 1,5 dl vörösbor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2-3 babérlevél
- 2 kiskanál őrölt kömény
- olívaolaj
- só
- bors
- A vöröskáposztát legyaluljuk, az almákat lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk.
- A hagymát kis olívaolajjal megdinszteljük, majd hozzáadunk kb 3 evőkanál kristálycukrot és karamellizáljuk.
- Ezután hozzáadjuk a vöröskáposztát, az almát és a vörösbort.
- Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, őrölt köménnyel.
- Jól összekeverjük, majd kis hőfokon lefedve pároljuk.
- Időnként megkeverjük, ha szükséges, akkor még öntünk hozzá kevés bort vagy vizet, hogy ne kapjon oda. (én még kb 1 dl vizet szoktam hozzáönteni)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Sima kristálycukrot ajánlok ehhez a recepthez, próbáltam már barna cukorral is, de nekem nem karamellizálódott úgy, mint fehér kristálycukorral.
- Sült húsok mellé nagyszerű köret.
- Én édes vörösborral szoktam készíteni, szerintem sokkal jobb íze lesz így a káposztának, mint amikor szárazzal készítem. (Annak ellenére, hogy a legtöbb recept száraz vörösbort ajánl.)
- Ha nincs otthon semmilyen vörösbor, helyettesítsük vízzel.
- Én édes vörösborral szoktam készíteni, szerintem sokkal jobb íze lesz így a káposztának, mint amikor szárazzal készítem. (Annak ellenére, hogy a legtöbb recept száraz vörösbort ajánl.)
- Ha nincs otthon semmilyen vörösbor, helyettesítsük vízzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése