- ponty - jó nagy legyen
- só
- bors
- olívaolaj
- Egy nagy tepsit előkészítünk: alufóliával kibéleljük, ezen fogjuk sütni a halat, így megkíméljük magunkat a tepsisúrolástól.
- A megtisztított pontyot befűszerezzük kívül-belül sóval, borssal.
- A tepsibe az alufóliára kevés olívaolajat öntünk.
- A halat jobb "állítva" sütni, mert így egyenletesebben fog sülni és pirulni, ezért egy kisebb üveget veszünk igénybe: belerakjuk a hal "hasába", így könnyebben megáll.
- Kb másfél óra alatt készül el úgy, hogy kezdetben nagy hőfokon sütjük (220 fok) légkeveréses üzemmódban, majd amikor már jól átmelegedett a hal és látszik, hogy sül, akkor alacsonyabb hőfokra állítjuk és áttesszük alsó-felső sütésre.
- A végén negyedórát grillezzük.
- Tálalásnál díszítjük. :)
- Aki szereti, használjon bátran fokhagymát is, én azt kihagyom, mert nem szeretem.
- Párolt zöldséggel és főtt kölessel ettük, citromot facsartunk a halra.
- A tálalási ötletet kedvenc montenegrói tengerparti éttermünkben láttuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése