Hozzávalók 4 személyre:
- 2 cső kukorica
- 1 dl
- 3 házi tojás
- 2 enyhén púpozott evőkanál cukor
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál margarin + pici a formák kikenéséhez
- 6 dkg cheddar sajt
- kevés búzadara
- 1 cikk piros kaliforniai paprika
Elkészítés:
- A kukoricát megfőzzük, amikor kihűlt, lemorzsoljuk. (Nekem a 2 közepes cső kukorica morzsolva 30 dkg lett.)
- A sajtot lereszeljük, a margarint megolvasszuk, a paprikát felvágjuk apró darabokra.
- A szufléformákat előkészítjük: kikenjük margarinnal és megszórjuk búzadarával az aljukat és körben az oldalukat is.
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra..
- A morzsolt kukoricát a tejjel pépesre turmixoljuk (botmixerrel nekem nem lett elég pépes).
- Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és további fél percig keverjük.
- Hozzáadjuk a cukrot és az olvasztott vajat, jól eldolgozzuk ezekkel is, majd egy tálba öntjük.
- A tálban levő kukoricás keverékhez adjuk a sóval és sütőporral kevert lisztet.
- Ezután a tojásfehérjékből kemény habot verünk és a reszelt cheddar sajttal együtt óvatosan a kukoricás masszánkba keverjük.
- Az elkészült masszát 4 szufléformába osszuk, tetejüket megszórjuk a darabokra vágott paprikával, majd a sütőbe tesszük és kb. 35-40 percig sütjük úgy, hogy közben szigorúan tilos az ajtót kinyitni.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Tapasztalatok:
- Ezt a receptet követtem: http://receptvarazs.hu/receptek/recept/kukoricapuding, persze picit átformáltam úgy, hogy amennyiben máskor is készítek ilyet, ne kelljen annyit méricskélni.
- Nekem kicsit furcsa az összhatás a paprika íze miatt, amiből hiába csak díszítésnek raktam a pudingok tetejére, teljesen átjárta az egész "édesség" ízét. Legközelebb paprika nélkül készíteném és édesebbre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése