- 1 kg paprika
- 15 dkg hagyma
- 7 dl házi natúr paradicsomlé
- 2 dl olaj
- 0.5 kg fehér nagyszemű bab
- babérlevél
- jódmentes só
- szemes és őrölt bors
Elkészítés:
- A babot előre beáztatjuk kb. fél napra, majd amikor jól megdagadt, megfőzzük.
- A hagymát és paprikát megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
- Külön-külön leturmixoljuk a hagymát, paprikát, babot.
- Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, fűszerezzük és addig főzzük, míg a paprika teljesen megváltoztatta a színét.
- Hozzáadjuk a babot és a paradicsomlét, még egyszer fűszerezzük, majd készre főzzük.
- Üvegekbe rakjuk és "95 fok 30 perces programmal" a befőzőautomatában kidunsztoljuk.
Tapasztalatok:
- Sokkal egyszerűbb és kiadósabb, mint a vinettás zakuszka.
- Ebből a mennyiségből nekem kb 2.5 l zakuszka lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése