- 2 tojás sárgája
- 3 ek (nyírfa)cukor
- egy csipet só
- 2 dl tej
- fél vanília rúd
- 1 citrom finomra reszelt héja (kezeletlen vagy bio)
- 250 g krémes állagú túró
- A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és egy csipet sóval.
- Közben feltesszük a tejet melegedni a vanília rúd kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal.
- A forró vaníliás-citromos tejet folyamatos kevergetés mellett a felhabosított cukros tojássárgájához adjuk, majd az egészet visszatöltjük a tejes edénybe és a tűzre visszatéve, folyamatosan kavargatva sűrűre főzzük. Ha kész, letakarjuk és hideg helyre tesszük, míg teljesen kihűl.
- A kihűlt vaníliakrémet krémesre turmixoljuk a túróval.
- Kis tálkákba vagy poharakba adagoljuk és pár órára még hűtőbe tesszük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A receptet innen vettem.
- Tekinthető alapreceptnek, amit lehet gazdagítani gyümölcsdarabokkal (friss, befőtt, aszalt gyümölcs), csokireszelékkel, rummal stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése