Hozzávalók:
- 2 birsalma
- 1 tojás fehérje
- fél citrom leve
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A birsalmákat megmossuk, szárazra töröljük és alufóliába csomagolva a sütőben 200 fokon 1 óra alatt megsütjük.
- Hűlni hagyjuk, majd megpucoljuk őket és az így nyert sült gyümölcshúst leturmixoljuk.
- Felverjük a tojáshabot, majd hozzáadjuk a cukrot, és ezzel együtt is kemény habbá verjük.
- A gyümölcspéphez keverjük a citrom kifacsart levét, majd óvatosan a habot is hozzáadjuk kanalanként.
- Tálkákba, poharakba adagoljuk, díszítjük és jól behűtjük.
- A receptek többsége esetén sokkal több cukrot írtak, mint amennyit én használtam, a tapasztalat viszont azt mutatja, hogy ez is rengeteg. Legközelebb lehet, hogy teljesen cukormentesen próbálom meg.
- Gránátalmával dísztettem. Az édes nagyon aromás birsalma és a savanykás gránátalma érdekesen kontrasztos ízkavalkádot alkot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése